BTW Interim Management

Zelfs bij bedrijven met een eigen BTW specialist (en er zijn heel veel bedrijven die dat niet eens hebben), kunnen er praktische BTW zaken blijven liggen door tijdgebrek, het ontbreken van specifieke kennis, of voor de uitvoering van een speciaal project.

Een (tijdelijke) uitbreiding van uw fiscale of financiële afdeling met een vakkundig en ervaren specialist is daarvoor een ideale oplossing: Een tijdelijke, ervaren, in-house Indirect Tax specialist die kan helpen met dagelijks BTW management, een specifiek project of als vervanging tijdens verlof of ziekte.

SimplyVAT.nl is ideaal voor:

  • Tijdelijke vervanging bij ziekte of(zwangerschaps)verlof;
  • Specialistische kennis voor eenspecifiek project of opdracht;
  • Het in kaart brengen van interneprocessen door een tijdelijke in-house specialist;
  • Assistentie tijdens drukkeperiodes, een reorganisatie of een implementatie; en
  • Opleiden en training van personeelop basis van uw interne processen en organisatie.

Door in-house te werken en beschikbaar te zijn kan de communicatie, het verzamelen en verwerken van informatie, en het vertalen naar de juiste bedrijfsprocessen, enzovoorts, veel efficiënter (en goedkoper) gebeuren dan wanneer een externeadviseur dit zou doen. Het sterke punt van een (goede) interimmer is dat deze echt een interne rolop zich neemt, in plaats van als adviseur vanaf de zijlijn aanwijzingen geven. En de informatie, ervaring en kennis blijft in de organisatie.

Ik heb ervaring aan beide kanten: als adviseur bij een Big-4, en als Indirect Tax Director voor verschillende multinationals. Ik weet dan ook hoe je intern moet opereren, en hoe je met externe adviseurs, maar ook met een belastingdienst om moet gaan. Specifiek heb ik veel ervaring met en kennis van het opzetten en in kaart brengen van processen, alsmede (BTW) transacties en ERP systemen.

Voorbeelden van eerdere opdrachten zijn het begeleiden van de implementatie van een ERP systeem, het opstellen van een Indirect Tax Control Framework en het opzetten/voorbereiden van een BTW functie.

Het voordeel van het inschakelen van een BTW interim manager is dat u specifieke expertise in uw organisatie haalt op het gebied van (supply chain) reorganisaties, ERP systemen, het ontwikkelen en uitrollen van een tax control framework, het begrijpelijk en volledig inkaart brengen van alle voor de BTW relevante transaties in uw organisatie ('VAT mapping'), en natuurlijk het beantwoordenen vastleggen van de dagelijkse vragen met betrekking tot indirectebelastingen. Maar ook voor het begeleiden van BTW controles of het assisterenbij overleg en het zoeken naar mogelijkheden samen met de inspecteur of adviseursis een BTW interim manager een goede oplossing.

Bent u geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar: info@simplyvat.nl en ik neem zo spoedig mogelijkcontact met u op om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken.