BTW Training

De BTW komt in alle verschillende processen van een onderneming voor. De instellingen en opties in het ERP systeem moeten correct en voldoende beschikbaar zijn, de contracten en voorwaarden met klanten en leveranciers moeten duidelijk zijn, de leveringen moeten goed zijn gedocumenteerd, facturen op de juiste wijze geboekt en uiteindelijk moet van al deze informatie een juiste aangifte worden gemaakt.

Een standaard BTW cursus is vaak eenzijdig en bevat onderdelen die niet voor al deze verschillende processen even belangrijk zijn. Een specifieke in-house BTW training zorgt ervoor dat de juiste mensen op de juiste punten worden getraind, zodat de gehele organisatie uiteindelijk veel efficiënter aan haar BTW verplichtingen kan voldoen.

Tijdens de BTW training worden niet alleen de fundamentele BTW-regels behandeld. De trainingen zijn afgestemd op de doelgroep. Zo zal de nadruk voor de Accounts Payable afdeling anders liggen dan detraining voor uw commerciële mensen, al zijn er vanzelfsprekend weloverlappende onderdelen. De kracht van deze specifieke in-house training is datde specifieke processen, systemen en problemen voor uw bedrijf zullen wordenbesproken en uitgediept. De deelnemers kunnen de voorbeelden herkennen en zekrijgen specifieke hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt bij hun dagelijksewerkzaamheden.

Een typische BTW training duurt minimaal een halve dag, maar ook trainingen van een hele of meerdere dagen, de ontwikkeling van een (online) trainingsprogramma of een update van een of twee uur behoren tot de mogelijkheden.

Bent u geïnteresseerd? Stuur dan gerust een e-mail naar: info@simplyvat.nl en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken.

Nieuw: Recente jurisprudentie in de praktijk

Hoe vaak ontvangt u nieuwsbrieven en emails met de meest recente jurisprudentie en de daarbij behorende planningsmogelijkheden, de een nog mooier dan de ander? Vanuit de praktijk weet ik dat de continuïteit en dagelijkse gang van zaken in uw organisatie uw eerste prioriteit heeft.

Vaak heeft een in-house tax manager geen tijd om alle jurisprudentie bij te houden, of worden alleen die artikelen en arresten gelezen die direct toepasbaar zijn.Tijdens en naast mijn werk voor onder andere ADM en Heineken ben ik altijd actief betrokken geweest bij de verschillende vaktechnische overleggen die er zijn voor bedrijfsfiscalisten, en dan met name gespecialiseerd in indirecte belastingen. Zowel internationaal via de Tax Executives Institute, regionaal via de Lake Geneva VATManagers Meetings en nationaal via de European VAT Managers Meetings.

Een van de ‘producten’ die ik hieruit heb ontwikkeld is een overzicht van de recente jurisprudentie van het Europese Hof van Justitie. In plaats van een saaie nieuwsbrief, presenteer ik een slide met een overzicht van de feiten en de conclusie van het arrest of de prejudiciële vraag. En daarna geef ik mijn mening en inzicht over hoe de zaak invloed kan hebben op uw onderneming.

Wilt u ook meer weten over de recente rechtspraak bij het Europese Hof van Justitie?  Ik praat u graag bij.


Kort, bondig, to-the-point en direct toepasbaar. En met een aantal slides per keer, bent u in korte tijd op de hoogte en kunt u nadenken over de vervolgstappen.

Indien u ook geïnteresseerd bent in een korte update tijdens een kop koffie of thee, en gewoon een uurtje een leuk gesprek over BTW wilt hebben, neem dan contact op voor een afspraak via info@simplyvat.nl