Over Bas de Koning

Bas de Koning (1973) is al bijna 20 jaar werkzaam op het gebied van BTW en andere indirecte belastingen. Begonnen als adviseur bij een Big 4 fiscaal adviesbureau in Nederland, en later als in-house Indirect Tax expert en manager, heeft hij uitgebreide ervaring met en kennis van de wereldwijde dagelijkse BTW kwesties bij multinationals opgebouwd.

Een van zijn sterkste punten is dat hij heel enthousiast is over allerlei zaken die met indirecte belastingen te maken hebben. En dit enthousiasme weet hij heel goed over te brengen in zijn advisering en tijdens de trainingen die hij geeft.

Zijn ervaring omvat het uitvoeren van de BTW reviews, btw-regels 'vertalen' naar bedrijfsprocessen en vice versa, de ontwikkeling van 'Indirect Tax Tools', het beheren van de dagelijkse BTW en andere indirecte belastingen gerelateerde zaken, het ontwikkelen en geven van BTW trainingen, het bespreken / onderhandelen met de fiscus en belastingadviseurs, alsook met in-house controllers en andere afdelingen, en het ontwikkelen van indirecte belasting strategieën.

In eerdere functies werkte Bas op een internationale fiscale afdeling, waar hij verantwoordelijk was voor de indirecte belastingen wereldwijd. Dit omvatte het definiëren en communiceren van het beleid en strategieën op het gebied van indirecte belastingen, maar ook actieve betrokkenheid bij het lobbyen op nationaal en internationaal niveau.

Bas is in 2015 begonnen met SimplyVAT.nl, als Freelance Specialist Indirecte Belastingen en beschikbaar als interimmer, adviseur en spreker/trainer voor congressen en evenementen.

Naast het zich met veel enthousiasme bezighouden met indirecte belastingen, is hij enige jaren geleden begonnen met gitaarspelen. Iets dat hij nog lang niet volledig beheerst, maar wat wel zijn creativiteit verder verbetert... ;-)

Daarnaast is hij wekelijks te vinden op zijn mountainbike in de Noord-Hollandse duinen, en probeert hij minimaal een keer per jaar op ski's van een winterse helling af te suizen.

Neem contact op voor meer informatie, voor een uitgebreide CV en referenties via info@simplyvat.nl.